Halloweensnacks – 7 roliga, enkla och (hyfsat!) nyttiga recept
Läskiga fruktmonster eller gulliga godisfigurer – oavsett vad du är ute efter är dessa tips så enkla att du kan göra dem tillsammans med barnen utan att tålamodet hos varken dem eller dig tryter.
Samtliga sju tips kräver minimala förberedelser och blir garanterat ett uppskattat och kul komplement till Halloweenfesten.
Nyttiga Halloweensnacks på frukt eller goda kakor
Vill du vara säker på att ingen liten gluten/laktos-mage blir upprörd är dessa kusliga fruktsnacks ett perfekt val! Dessutom blir sockerrushen på kidsen efteråt lite lindrigare…
Tänker du att ett kalasfika inte är något utan lite härliga bakverk så finns även lättfixade och smarriga recept på Halloweenkakor för det.
Minipumpor av clementiner och bananspöken
Ingredienser:
- Clementiner
- Bananer
- Russin
- Valfritt grönt blad
Gör så här:
Pumporna: Skala clementinerna och sätt ned gröna bladet
Bananspökena: Skala och skär bananerna på mitten, sätt russin som öga/mun
Chokladbollsutomjordingar
Ingredienser:
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 dl socker
- 3 dl havregryn
- 1 msk vaniljsocker
- 3 msk kakao
- Strössel
- 50 g blockchoklad
- Godisbitar
Gör så här:
Blanda smör, socker och havregryn i en bunke. Tillsätt vaniljsocker och kakao. Blanda allt till en jämn smet och forma bollar. Rulla dem i strössel och smält blockchoklad att använda som lim för att trycka fast godisbitar som ögon och ben. Sätt en liten klick choklad som pupill på varje öga.
Frankensteinkakor
Ingredienser
- 1 påse chokladrån eller valfria kakor/kex
- Mörk choklad
- Grön Candy Melts alt vit choklad som färgas med grön geléfärg
- Ätbara ögon alt godis till ögon
- Kolaremmar
Gör så här:
Smält choklad och fäst tre chokladrån i varandra. Ställ i kylen för att stelna. Doppa bitarna i grön choklad, fäst dit ögonen och bultarna av kolaremmar på sidorna och låt sedan stelna i kylen. Smält sedan mörk choklad och doppa toppen av kakan, dra lite med en tandpetare för att få lite flikig lugg. Spritsa dit munnen eller dra efter bästa förmåga med tandpetaren där också.
Vindruvslarver
Ingredienser
- Gröna vindruvor
- Vit och mörk blockchoklad
Gör så här:
Sätt vindruvor på grillspett. Smält lite blockchoklad, vit och mörk, som du droppar på som ögon längst fram på larvens kropp.
Spökmaränger
Ingredienser
- 6 äggvitor
- 6 dl florsocker
- Mörk blockchoklad
Gör så här:
Sätt på ugnen på 125 grader. Blanda florsocker och äggvitor och vispa pösigt över sjudande vattenbad så att ångan sipprar upp i skålen. När massan tjocknat till sig (brukar ta ca 5 minuter), ta bort den från vattenbadet och fortsätt vispa till smeten är fast. Spritsa till spöklik form på en plåt och grädda mitt i ugnen ca 40 minuter. Smält blockchokladen och använd den för att placera ut ögon. OBS! Du kan självklart köpa färdiga maränger.
Äppelspindlar
Ingredienser
- 2-3 gröna äpplen
- 8 msk jordnötssmör
- Jordgubbssnören
- Mandelsplitter
Gör så här:
Skär 16 tunna skivor av äpplena och bred jordnötssmör på hälften av dem. Klipp jordgubbssnörena till ben och tryck på andra äppelskivan ovanpå. Dekorera spindlarna med mandelsplitter (eller övrigt valfritt) till ögon.
Mumieklubbor
Ingredienser:
- 1 pkt valfria runda kakor, tex Ballerina
- 1 pkt vit choklad eller Candy Melts
- Lite neutral olja, tex raps
- Godis till ögon, tex Pingvinstång Kokos (gul och svart)
- Klubbpinnar
- Spritspåse
Gör så här:
Smält chokladen och doppa klubbpinnen i lite choklad och fäst den sedan i en kaka. Ställ i kylen så chokladen stelnar. Doppa sedan kakan helt i vit choklad, häll i lite olja i chokladen så blir den lite tunnare och mer lättarbetad. Ställ i kylen så chokladen stelnar. Skär kokosstången i bitar och fäst på kakan med lite choklad. Fyll en spritspåse med vit choklad och ringla över kakan.