Vi har listan – vegetariskt och veganskt godis utan gelatin
Gelatin används för att få den geléliknande konsistensen i smågodis och det framställs av ben eller hud från vanligtvis gris och ko. Något som vi förmodligen inte tänker på när vi smaskar i oss godsakerna.
Godis utan gelatin och animaliska tillsatser
Det finns dock en helt del fabrikörer som säger nej till gelatin och tillverkar veganskt godis. Här är Motherhoods favoriter för familjer som är veganer eller vegetarianer.
Kexchoklad Vegan
Helt ny från fabriken är den veganska tappningen på favoriten Kexchoklad.
Djungelvrål
En gammal klassiker för alla som älskar saltlakrits är Djungelvrål från Malaco. Känns helt rätt att även den är gelatinfri.
Tutti Frutti
På Fazer har man ett stort utbud av gelatinfritt godis. Favoriten är Tutti Frutti som finns i många varianter.
Hallon/lakritsskalle
De populära dödskallarna är både Fairtrade och fria från animaliska tillsatser.
Tony's chokolonely
För ett par år sedan seglade Tony´s upp som en efterlängtad nykomling i godishyllan. Allt från produktion till distribution sker med största hänsyn till omvärlden.
Marianne
Mormorsgodis som inte går att tröttna på. Krispig och frisk med mintöverdrag. Tillverkas helt utan gelatin.
Skolkritor
Sötlakrits med hårt skal som alla har en relation till. Förlagan kommer från Danmark men är nu en gammal favorit i godishyllan.
Bild: TT