En del av

Föräldrar: Det avslöjar blöjbytena om ert sexliv

04 jan, 2017
author Mikaela Alex
Mikaela Alex
Par som byter kläder och blöja på bebis
Har sexlivet dalat sedan bebisen kom? Det kan ha att göra med vem som byter blöjorna.
Annons
16 saker som alla par bör göra tillsammans minst en gång i livetBrand logo
16 saker som alla par bör göra tillsammans minst en gång i livet

Många härliga ting kommer med att bli förälder. Ett bättre sexliv är tyvärr inte en av de, oftast.

Istället går mycket av er energi åt till den nya familjemedlemmen, och fokuset på sex minskar i takt med att sömnbristen ökar. Det blir heller inte bättre när barnen senare ska ha skjuts till skolan och aktiviteter, när ekonomin blir tuffare och ni inte alltid är överens om uppfostran.

Frågan ni ska ställa er själv om ni är missnöjda med sexlivet i det här läget är: Vem byter blöjorna?

Forskning som redovisats av American Sociological Association (ASA), visar att par som delar lika på barnansvaret är mest nöjda med sexlivet. Det stämmer dessutom bra ihop med en tidigare studie från 2007 som visar att par som delar lika på hushållsarbetet är de lyckligaste.

Annons

Par som delar lika har bäst sexliv

I studien delade man upp 500 par i grupper, en där mamman hade mest ansvar för barnen, en där paren delade lika och en där pappan tog det största ansvaret.

Resultatet visade att de som delade lika hade bäst sexliv, både vad gäller frekvens och kvalitet. Och de som var mest missnöjda – det var paren där kvinnan drog det tunga lasset.

Studien svarar inte varför det ser ut så här, men sex är ju som vi vet bättre med någon vi älskar.

I ett ojämställt förhållande är det lätt att någon känner sig förbisedd och orättvist behandlad, och när det handlar om uppfostran av barnen kan det skada den viktiga “vi gör det här tillsammans”-känslan. Det kan få oss att distansera oss emotionellt från varandra, vilket blir ett bakslag för både sexlivet och relationen i stort.

Så, har ni tappat greppet om sexlivet sedan barnen kom? Ta en titt på hur ni fördelar ansvar och arbete hemma. Blöjorna kanske inte har något direkt med ert sexliv att göra, men de representerar ert partnerskap, ert teamwork och omtänksamhet för varandra.

Källa: Huffington Post

Foto: Thinkstock

Annons